Tânăr operat de o tumoră ce cântăreşte 90 de kilograme

Un vietnamez este operat joi de o tumoră ce cântăreşte 90 de kilograme de către un profesor american la spitalul France-Vietnam din Ho Chi Minh City, în sudul ţării, a anunţat instituţia.

419 afișări
Imaginea articolului Tânăr operat de o tumoră ce cântăreşte 90 de kilograme

Un tânăr este operat de o tumoră ce cântăreşte 90 de kilograme (Imagine: Shutterstock)

Operaţia, realizată de profesorul McKay McKinnon cu ajutorul a opt medici şi asistenţi vietnamezi, va dura între opt şi zece ore, a precizat comunicatul emis de spital.

"Este vorba despre o operaţie chirurgicală dificilă, care prezintă riscuri importante, inclusiv privind viaţa (pacientului). Şansele de reuşită nu sunt decât de aproximativ 50 la sută", a estimat directorul spitalului, doctorul Gerard Desvignes.

Tumora lui Nguyen Duy Hai, în vârstă de 31 de ani, originar din provincia Lam Dong din centul ţării, s-a dezvoltat de când acesta avea patru ani, la piciorul drept.

În pofida unei prime operaţii pe care a suferit-o în urmă cu 14 ani, tumora, deşi benignă, nu a încetat să crească, ajungând la diametrul de un metru şi cântărind 90 de kilograme.

Operaţia costă 12.000 de dolari dar va fi suportată integral de grupurile de susţinere locală, potrivit spitalului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici