Ţara care a comandat 135 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 la o populaţie de 26 de milioane

  • Guvernul australian a ajuns la un acord pentru achiziţionarea a încă două vaccinuri COVID-19 în curs de dezvoltare, consolidând arsenalul potenţial al ţării împotriva pandemiei la 135 de milioane de doze.
  • Ţara îşi propune să înceapă un program de inoculare în masă în câteva luni.
13379 afișări
Imaginea articolului Ţara care a comandat 135 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 la o populaţie de 26 de milioane

Ţara care a comandat 135 de milioane de vaccinuri împotriva COVID-19 la o populaţie de 26 de milioane

Premierul Scott Morrison a declarat joi că guvernul va cumpăra 40 de milioane de doze de vaccin de la Novavax NVAX.O şi 10 milioane de la Pfizer PFE.N şi BioNTech 22UAy.F, relatează Reuters.

Acest lucru se adaugă celor 85 de milioane de doze pe care Australia s-a angajat deja să le cumpere de la AstraZeneca AZN.L şi CSL Ltd CSL.AX în cazul în care studiile privind eficienţa şi siguranţa vor da rezultate. Costurile totale ale comenzilor de vaccinuri făcute de guvernul australian au ajuns la 2,3 miliarde de dolari

„Nu punem toate ouăle într-un singur coş”, a spus Morrison reporterilor din Sydney.

Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat că vaccinurile Novavax şi Pfizer-BioNTech, care vor fi fabricate în Statele Unite şi Europa, vor completa produsele AstraZeneca şi CSL, care vor fi fabricate în Australia.

„Asta înseamnă că suntem acum într-o poziţie foarte puternică, cu un portofoliul cu patru vaccinuri diferite, două proteine, un vector viral şi un MRMA.

Vaccinurile Pfizer-BioNTech, AstraZeneca şi Novavax sunt considerate a fi principalii candidaţi din cursa mondială pentru a primi aprobarea.

În cazul în care studiile se vor dovedi reuşite, Australia se aşteaptă să primească primele loturi de vaccin AstraZeneca la începutul anului 2021 şi să înceapă campania de vaccinare în masă în martie.

Dacă toate cele patru vaccinuri vin pe piaţă, Australia şi populaţia sa de 26 de milioane de oameni vor avea un exces de doze, chiar şi în cazul în care vaccinurile vor necesita două doze pentru o persoană

Pentru a nu fi acuzată de "naţionalism al vaccinurilor" despre care OMS a vorbit des, Australia a declarat că intenţionează să doneze orice doză în exces către ţările din Insulele Pacificului şi s-a angajat să cheltuiască în jur de 525 milioane de dolari SUA pentru a se asigura că naţiunile din Pacific şi Timorul de Est vor asigura o acoperire completă a imunizării.

Australia a raportat puţin peste 27.600 de cazuri de coronavirus şi 907 de decese, mult mai puţine decât majoritatea celorlalte ţări dezvoltate datorită testelor extinse, urmăririi contactelor şi mpsurilor de carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici