Ţara care legalizează comerţul cu canabis, dar interzice în continuare consumul în scop recreativ

  • Oamenii din Thailanda pot acum să cultive plante de canabis acasă şi să vândă recolta după ce naţiunea a scos marijuana de pe lista stupefiantelor interzise.
  • Această naţiune este prima din Asia de Sud-Est, o regiune cunoscută pentru legile sale stricte privind drogurile, care a luat o astfel de măsură.
  • Însă utilizarea în scop recreativ este în continuare interzisă, chiar dacă susţinătorii spun că această relaxare decriminalizează efectiv marijuana.
2431 afișări
Imaginea articolului Ţara care legalizează comerţul cu canabis, dar interzice în continuare consumul în scop recreativ

Ţara care legalizează comerţul cu canabis, dar interzice în continuare consumul în scop recreativ

Guvernul speră că dezvoltarea unui comerţ local cu canabis va stimula agricultura şi turismul. Acesta oferă chiar şi un milion de răsaduri de canabis cetăţenilor pentru a încuraja recoltarea.
 
Este o oportunitate pentru oameni şi pentru stat de a obţine venituri din marijuana şi cânepă", a declarat luna trecută Anutin Charnvirakul, viceprim-ministru şi ministru al sănătăţii, pe conturile sale de socializare.
 
El a distribuit pe Facebook o fotografie cu o mâncare de pui gătită cu canabis, adăugând că oricine ar putea să vândă mâncarea dacă respectă regulile, principala fiind că produsele trebuie să conţină mai puţin de 0,2% de tetrahidrocannabinol (THC), compusul care le dă consumatorilor acea senzaţie de "high", potrivit BBC.
 
Începând de joi, gospodăriile vor putea să cultive acasă până la şase plante de canabis dacă se înregistrează la autorităţi, iar companiile pot, de asemenea, să cultive planta cu un permis.
 
De asemenea, clienţii vor putea comanda mâncăruri şi băuturi cu infuzie de canabis în restaurante.
 
De asemenea, clinicile din întreaga ţară pot oferi mai liber canabis ca tratament. Thailanda a fost prima ţară din Asia care a legalizat consumul de canabis medicinal în 2018.
 
Cu toate acestea, utilizarea medicamentului pentru uz personal este în continuare ilegală. Oficialii i-au avertizat pe oameni să nu fumeze în public, spunând că este considerată o pacoste publică şi că infractorii riscă să fie arestaţi.
 
În cadrul planului, guvernul spune că îşi propune, de asemenea, să elibereze aproximativ 4.000 de deţinuţi condamnaţi pentru infracţiuni legate de canabis.
 
Thailanda, cu climatul său tropical pe tot parcursul anului, are de mult timp o istorie cu canabisul, pe care mulţi localnici îl folosesc în mod obişnuit în medicamentele tradiţionale.
 
Un proiect de lege mai amplu privind controlul canabisului este în prezent examinat în parlamentul thailandez. Susţinătorii cred că în anii următori ar putea avea loc o relaxare treptată a normelor care reglementează consumul.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici