Ţara care modifică legea privind pedeapsa cu moartea. Peste 1.300 de prizonieri ar putea beneficia

Autorităţile din Malaezia au decis să renunţe la pedeapsa cu moartea, aplicată în mod obligatoriu în cazul persoanelor care comit infracţiuni grave.

479 afișări
Imaginea articolului Ţara care modifică legea privind pedeapsa cu moartea. Peste 1.300 de prizonieri ar putea beneficia

Ţara care modifică legea privind pedeapsa cu moartea. Peste 1.300 de prizonieri ar putea beneficia

Parlamentul din Malaezia a votat pentru eliminarea pedepsei cu moartea în cazul producerii unor infracţiuni grave, inclusiv crima şi actele de terorism. Totuşi, judecătorii vor putea aplica pedeapsa capitală în cazurile excepţionale. În celelalte situaţii, noul cadru legislativ prevede pedepse cu închisoarea pe viaţa şi pedepse corporale.

Noile prevederi se vor aplica retroactiv, permiţându-le celor condamnaţi la moarte să solicite în termen de 90 de zile revizuirea sentinţelor. În prezent, în Malezia sunt 1.341 de prizonieri condamnaţi la moarte. Legea a fost modificată în urma presiunilor internaţionale, iar autorităţile au justificat măsura prin faptul că pedeapsa cu moartea nu a adus rezultatele aşteptate.

Malaezia este una dintre cele 53 de ţări care utilizează pedeapsa capitală. Potrivit datelor oficiale, peste 1.300 de prizonieri au fost spânzuraţi între 1992 şi 2023 în închisorile din Malaezia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici