Ţara cu ZERO cazuri active de coronavirus. Veştile bune se ţin lanţ: Urmează ridicarea tuturor restricţiilor

  • În Noua Zeelandă nu mai există niciun caz activ de COVID-19
  • Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru, de la finalul lunii februarie
  • Premierul Jacinda Ardern va anunţa ridicarea restricţiilor în ţaă, cu excepţia controalelor de la frontiere
14394 afișări
Imaginea articolului Ţara cu ZERO cazuri active de coronavirus. Veştile bune se ţin lanţ: Urmează ridicarea tuturor restricţiilor

Sursa FOTO: Profimedia

Au trecut 17 zile de când Noua Zeelandă a înregistrat ultimul nou caz de coronavirus. Potrivit The Guardian, oamenii aşteaptă ca premierul ţării, Jacinda Ardern, să anunţe oficial abandonarea tuturor restricţiilor anti-COVID, cu excepţia controalelor stricte la frontiere.

Ardern a blocat graniţele neozeelandeze în data de 25 martie, deşi numărul cazurilor era pe atunci extrem de scăzut. Între timp, restricţiile au fost relaxate treptat.

Măsurile par să fi funcţionat în cazul Noii Zeelande, întrucât cifrele arată mai puţin de 1.500 de cazuri de coronavirus şi doar 22 de decese înregistrate.

Locuitorii ţării au aşteptat cu nerăbdare vestea vindecării ultimei persoane bolnave de COVID-19, care rămăsese de 10 zile unicul purtător activ al virusului în Noua Zeelandă. Ministerul Sănătăţii a declarat azi că pacienta din Auckland, în vârstă de 50 de ani, şi-a revenit complet. „Ministerul a fost înştiinţat de Direcţia de Sănătate Publică Regională Auckland că pacienta nu a manifestat noi simptome în ultimele 48 de ore, iar cazul a fost declarat vindecat. Persoana a fost eliberată din izolare."

CITEŞTE AICI: 15 iunie ar putea fi data eradicării COVID-19. Ţara care a reuşit să învingă noul virus

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici