Ţările arabe vor prezenta un nou proiect de rezoluţie pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza

Ţările arabe vor prezenta un nou proiect de rezoluţie Consiliului de Securitate ONU pentru obţinerea unui armistiţiu durabil în Fâşia Gaza, a anunţat luni, la New York, ministrul palestinian de Externe, Riyad al-Malki.

9 afișări
Imaginea articolului Ţările arabe vor prezenta un nou proiect de rezoluţie pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza

Ţările arabe vor prezenta un nou proiect de rezoluţie pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am venit la solicitarea lui Mahmoud Abbas pentru a pregăti un nou proiect de rezoluţie care va fi prezentat Consiliului de Securitate cât mai curând posibil", a declarat Malki.

Malki şi-a exprimat speranţa că proiectul va fi adoptat marţi, în cursul reuniunii Consiliului de Securitate. Textul va stipula nu doar încetarea ostilităţilor, ci şi revenirea la calm în Fâşia Gaza.

"Sperăm că membrii Consiliului de Securitate vor adopta o rezoluţie care să permită încetarea imediată a agresiunii israeliene, încetarea asediului şi deschiderea punctelor de trecere între Fâşia Gaza şi Israel şi între Fâşia Gaza şi Egipt", a spus Malki.

"Textul vizează şi intrarea în Fâşia Gaza a ajutoarelor umanitare, precum şi trimiterea de observatori internaţionali la punctele de trecere şi a unei forţe internaţionale care să asigure protecţia poporului palestinian", adaugă ambasadorul.

Malki ar urma să se întâlnească şi cu o delegaţie a miniştrilor de Externe din ţările arabe condusă de sauditul Saud al-Fayçal. Din delegaţie vor face parte reprezentanţii Egiptului, Iordaniei, Libanului, Libiei, Marocului, Qatarului, Siriei şi secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa.

Delegaţia se va întâlni luni după-amiază cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon, precum şi cu ambasadorii membrilor permanenţi ai Consiliului de Securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici