Ţările europene sporesc măsurile de securitate pentru comunităţile evreieşti în urma atacurilor Hamas asupra Israelului

Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania şi Italia au luat măsuri pentru a consolida protecţia comunităţilor evreieşti în urma atacului surpriză al Hamas asupra Israelului.

261 afișări
Imaginea articolului Ţările europene sporesc măsurile de securitate pentru comunităţile evreieşti în urma atacurilor Hamas asupra Israelului

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Guvernele din întreaga Europă se tem de o creştere a actelor antisemite pe măsură ce se desfăşoară luptele dintre Israel şi Hamas, sprijinit de Iran, premierul israelian Benjamin Netanyahu declarând că este vorba de un "război".

La Londra, susţinătorii palestinienilor au fost văzuţi sâmbătă sărbătorind, ceea ce a determinat poliţia să trimită patrule pe străzi, conform Politico.

Poliţia metropolitană londoneză a adăugat că acest conflict ar putea duce la proteste în zilele următoare. "Ne vom asigura că există un plan al poliţiei adecvat pentru a echilibra dreptul de a protesta cu orice perturbare pentru londonezi", au scris aceştia într-un comunicat.

Tensiunile dintre Israel şi lumea arabă sunt la cote înalte, în timp ce Netanyahu a promis să se "răzbune cu putere". Peste 600 de israelieni au fost ucişi de atacurile Hamas asupra Israelului. Armata israeliană a început deja să lanseze atacuri aeriene asupra unor ţinte din Fâşia Gaza, ucigând cel puţin 300 de palestinieni.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a declarat sâmbătă că le-a cerut prefecţilor din întreaga Franţă să sporească securitatea pentru comunitatea evreiască şi că până în prezent nu au existat "ameninţări", potrivit Huffington Post, dar că va convoca o reuniune pentru a evalua situaţia.

Poliţia din Berlin a declarat că a "sporit măsurile de protecţie la instituţiile evreieşti şi israeliene" în urma atacurilor Hamas, potrivit Tagesspiegel.

Consiliul Central al Evreilor din Germania a scris că se află "în contact intensiv" cu autorităţile. "Se aplică, de asemenea, următoarele: Fără violenţă, fără revolte şi fără ură pe străzile germane", a precizat acesta.

Măsuri de protecţie similare pentru comunitatea evreiască au fost adoptate în Spania şi Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici