Ţările UE au suplimentat bugetul destinat asistenţei militare pentru Ucraina şi misiunilor externe

Statele Uniunii Europene au decis, miercuri, printr-un acord de principiu, să suplimenteze cu 3,5 miliarde de euro bugetul Instrumentului European pentru Pace (EPF), utilizat pentru aprovizionarea cu armament a Ucrainei şi pentru misiuni militare externe.

163 afișări
Imaginea articolului Ţările UE au suplimentat bugetul destinat asistenţei militare pentru Ucraina şi misiunilor externe

Ambasadorii ţărilor UE au ajuns la un acord pentru suplimentarea bugetului cu 3,5 miliarde de euro, a comunicat Preşedinţia suedeză a Consiliului UE. Decizia formală va fi luată de miniştrii de Externe ai statelor UE.

"Decizia reafirmă angajamentul UE de a-şi susţine partenerii în domeniile securităţii şi apărării", a transmis Preşedinţia suedeză a Consiliului UE, potrivit cotidianului Le Monde.

În anul 2022, Uniunea Europeană a alocat 5,7 miliarde de euro, pe termen de şapte ani, Instrumentului European pentru Pace (EPF), dar fondurile au fost consumate în primul an pentru asistenţa militară oferită Ucrainei în contextul invaziei militare ruse. Bugetul Instrumentului European pentru Pace fost suplimentat în mai 2023 cu două miliarde de euro, iar acum cu 3,5 miliarde de euro. Fondurile provin în proporţie de 66% din partea Germaniei, Franţei, Italiei şi Spaniei, restul fiind suportate de celelalte state UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici