Ted Kaczynski a fost găsit mort în celula unei închisori din SUA

Ted Kaczynski, cunoscut sub numele de Unabomber, a fost găsit mort în celula sa din închisoare.

2283 afișări
Imaginea articolului Ted Kaczynski a fost găsit mort în celula unei închisori din SUA

Sursa foto: Twitter

Kaczynski, în vârstă de 81 de ani, a ucis trei persoane şi a rănit alte 23 în timpul unei serii de atentate cu bombe poştale în masă între 1978 şi 1995. Ulterior, el a pledat vinovat pentru crimele sale.
 
El a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat în 1996, după ce a evitat capturarea timp de aproape 20 de ani.
 
A fost un om care a fascinat America timp de zeci de ani şi a devenit subiectul a numeroase documentare TV.
 
Kaczynski şi-a petrecut ultimele trei decenii deţinut în închisori din SUA - cel mai recent la Centrul Medical Federal din Butner, Carolina de Nord.
 
Gardienii închisorii de la această unitate au descoperit cadavrul lui Kaczynski sâmbătă dimineaţă, în jurul orei locale 00:25, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Biroului de închisori din SUA.
 
Cauza morţii sale nu este cunoscută. .
 
"Personalul care a răspuns a iniţiat imediat măsuri de salvare a vieţii", a precizat purtătorul de cuvânt. Kaczynski a fost apoi "transportat de EMS la un spital local şi ulterior a fost declarat decedat de către personalul spitalului".
 
Înainte de a suferi de o stare de sănătate în declin, care a determinat transferul său la această unitate în decembrie 2021, el fusese deţinut în închisoarea federală Supermax din Florence, Colorado, din mai 1998.
 
Primele sale atacuri au vizat Universitatea Northwestern din Illinois. Cele două atentate au avut loc la aproape un an distanţă, la 25 mai 1978 şi 9 mai 1979, soldate cu rănirea a două persoane.
 
Apoi, în noiembrie 1979, o bombă declanşată la altitudine pe care o trimisese prin poştă a explodat la bordul unui zbor American Airlines. Douăsprezece persoane au suferit din cauza inhalării de fum.
 
Primele atacuri i-au adus FBI-ului porecla Unabomber, deoarece ţintele sale păreau a fi universităţile şi companiile aeriene.
 
În anii următori, a atacat de 13 ori, omorând trei persoane - Hugh Scrutton, proprietarul unui magazin de închirieri de calculatoare, Thomas Mosser, director de publicitate, şi Gilbert Murray, lobbyist din industria lemnului.
 
De la capturarea sa au existat speculaţii nesfârşite cu privire la motivaţiile lui Kaczynski.
 
Un test efectuat în copilărie a arătat că avea un IQ de 167 şi a sărit două clase pentru a se înscrie la Universitatea Harvard la doar 16 ani.
 
Agenţii FBI l-au descris ca fiind "un geniu pervers care aspiră să fie un ucigaş perfect şi anonim", iar un psihiatru care l-a intervievat în închisoare l-a diagnosticat ca fiind schizofrenic paranoic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici