Tehnocratul Carlo Cottarelli a renunţat la mandatul de premier desemnat al Italiei/ Formaţiunile populiste anunţă un nou acord guvernamental

Tehnocratul Carlo Cottarelli a renunţat, joi seară, la mandatul de a forma guvernul Italiei, în contextul în care partidele Mişcarea Cinci Stele şi Liga Nordului au anunţat un nou acord guvernamental, care îi va fi prezentat preşedintelui Sergio Mattarella. Partidele populiste Mişcarea Cinci Stele (M5S, eurosceptică) şi Liga Nordului (extremă-dreapta) au anunţat ulterior un nou acord pentru formarea unui guvern condus de premierul Giuseppe Conte, informează cotidianul La Repubblica.

672 afișări
Imaginea articolului Tehnocratul Carlo Cottarelli a renunţat la mandatul de premier desemnat al Italiei/ Formaţiunile populiste anunţă un nou acord guvernamental

Formaţiunile populiste din Italia anunţă un nou acord guvernamental

Liderul partidului populist Mişcarea Cinci Stele, Luigi Di Maio, ar urma să fie vicepremier, precum şi ministru al Muncii şi Dezvoltării. La rândul său, Matteo Salvini, liderul partidului radical Liga Nordului, va fi vicepremier şi ministru de Interne.

Este a doua oară când liderii populişti italieni propun un guvern condus de Giuseppe Conte. Nu este clar dacă preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, va accepta să îl desemneze din nou pe Giuseppe Conte prim-ministru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici