Telefonul personal al fostului prim-ministru britanic Liz Truss a fost piratat

Telefonul personal al fostului prim-ministru britanic Liz Truss a fost piratat de presupuşi agenţi care lucrau pentru preşedintele rus Vladimir Putin pe vremea când aceasta era ministru de externe, relatează Daily Mail.

719 afișări
Imaginea articolului Telefonul personal al fostului prim-ministru britanic Liz Truss a fost piratat

Telefonul personal al fostului prim-ministru britanic Liz Truss a fost piratat

Aceşti agenţi au obţinut acces la "detalii strict secrete" ale negocierilor cu aliaţii internaţionali, pe lângă mesajele private schimbate cu prietenul apropiat al lui Truss, Kwasi Kwarteng, care a devenit ulterior ministru de finanţe.

Se crede că mesajele ar fi inclus discuţii cu miniştri de externe despre războiul din Ucraina, inclusiv detalii despre livrările de arme, a adăugat raportul.

Au fost descărcate mesaje schimbate timp de circa un an, a precizat Mail, citând surse anonime.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a refuzat să comenteze cu privire la "aranjamentele de securitate ale indivizilor".

"Guvernul dispune de sisteme solide pentru a se proteja împotriva ameninţărilor cibernetice. Acestea includ şedinţe periodice de informare în materie de securitate pentru miniştri şi sfaturi privind protejarea datelor lor personale şi atenuarea ameninţărilor cibernetice", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Hackingul a fost descoperit în timpul campaniei pentru şefia Partidului Conservator, care a dus la obţinerea de către Truss a funcţiei de prim-ministru, potrivit Mail.

Truss a părăsit săptămâna trecută funcţia de prim-ministru.

Mail a precizat că mesajele care au căzut în mâini străine includeau critici la adresa lui Johnson făcute de Truss şi Kwarteng, "ceea ce a dus la un potenţial risc de şantaj".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici