Tensiuni crescute în peninsula Coreea. S-au tras focuri de avertizare la graniţa dintre cele două state

  • Coreea de Nord şi Coreea de Sud se acuză reciproc de încălcarea graniţei maritime vestice
  • Cele două state vecine şi rivale au tras focuri de avertisment în largul coastei de vest
  • Toată neînţelegerea a pornit de la o navă comercială nord-coreeană care tranzita ilegal zona
2724 afișări
Imaginea articolului Tensiuni crescute în peninsula Coreea. S-au tras focuri de avertizare la graniţa dintre cele două state

Sursa foto: Profimedia

Un incident petrecut pe graniţa maritimă de vest dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud a declanşat focuri de avertisment între cele două state vecine. Coreea de Sud a fost prima care a tras un semnal de alarmă atunci când o navă comercială nord-coreeană a pătruns în apele sale teritoriale fără să răspundă apelurilor făcute de grăniceri.

Riposta nord-coreenilor nu a întârziat să apară. Armata nord-coreeană a tras 10 obuze de artilerie după ce o navă sud-coreeană a încălcat graniţa şi a tras focuri de avertizare sub pretextul de a urmări o navă neidentificată.

„Am ordonat contramăsuri imediate pentru a expulza cu putere nava de război inamică, trăgând 10 obuze din lansatoare de rachete multiple în apropierea apelor în care a avut loc mişcarea inamicului”, a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major al Armatei Populare din Coreea de Nord.

Oficialii de la Seul susţin că au desfăşurat o „operaţiune normală” asupra intruziunii la graniţă şi au numit mişcarea Nordului drept o „provocare” şi o încălcare a unui pact militar bilateral semnat în 2018 care interzice „actele ostile” în zonele de frontieră.

„Îndemnăm încă o dată Coreea de Nord să înceteze imediat provocările şi acuzaţiile consistente care dăunează păcii şi stabilităţii peninsulei coreene, precum şi comunităţii internaţionale”, au precizat printr-un comunicat Statul Major din Coreea de Sud.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a lansat în mai multe rânduri rachete balistice cu rază scurtă de acţiune şi sute de runde de artilerie în largul coastelor sale de est şi de vest, în semn de protest faţă de activităţile militare ale Sudului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici