Efectele războiului: Polonia cumpără avioane, tancuri şi lansatoare de rachete din Coreea de Sud

747 afișări
Imaginea articolului Efectele războiului: Polonia cumpără avioane, tancuri şi lansatoare de rachete din Coreea de Sud

Polonia cumpără lansatoare de rachete, tancuri şi avioane de luptă fabricate în Coreea de Sud, pentru a-şi întări apărarea la graniţa de est. Decizia a fost luată în urma războiului declanşat de Rusia în Ucraina, potrivit Reuters.

Polonia a semnat miercuri un acord pentru achiziţionarea a 288 de lansatoare de rachete de artilerie. Acesta este cel mai recent contract de armament cu Coreea de Sud, în condiţiile în care Polonia îşi intensifică importurile de arme după invazia Rusiei în Ucraina.

Primele 18 lansatoare de rachete Chunmoo vor fi livrate încă din 2023 pentru a proteja estul Poloniei, a declarat ministrul apărării Mariusz Błaszczak. Armele sunt fabricate de Hanwha Defense, unitatea de apărare a companiei sud-coreene Hanwha Corp.

Acordul apare după ce companiile sud-coreene au livrat primul lot de tancuri şi obuziere în Polonia. Hyundai Rotem Co a anunţat că prima sa livrare a inclus 10 tancuri K2 Black Panther din cele 180 care vor fi livrate până în 2025. În plus, Hanwha Defense a spus că trimite 24 de obuziere autopropulsate K9, dintre cele 212 care urmează să fie livrate până în 2026.

De asemenea, Polonia a acceptat să cumpere 48 de avioane de luptă FA-50 din Coreea de Sud. Avioanele vor fi livrate anul viitor.

Cele două ţări au semnat un contract în valoare de 5,8 miliarde de dolari la Varşovia, în iulie, într-un acord despre care Polonia a spus că este o parte esenţială a efortului său de a-şi întări armata după invazia Rusiei în Ucraina.

Invazia a stârnit temeri legate de securitate în multe ţări din fostul bloc estic. Polonia, membră a NATO, a promis că va creşte cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut şi că va dubla dimensiunea armatei sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici