Tensiuni între India şi China din cauza numelor unor locuri de la frontiera comună

Autorităţile din India au respins încercarea Chinei de a redenumi mai multe porţiuni de teritoriu disputate de cele două ţări, potrivit BBC.

6658 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între India şi China din cauza numelor unor locuri de la frontiera comună

Tensiuni între India şi China din cauza numelor unor locuri de la frontiera comună

India a reacţionat la încercările Chinei de a redenumi locuri din statul nord-estic Arunachal Pradesh şi a anunţat că „respinge categoric" această iniţiativă. Statul a fost şi va fi întotdeauna o „parte a Indiei", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Arindam Bagchi.

Comentariile sale au venit după ce autorităţile din China au redenumit 11 locuri aflate în regiunea de frontieră din Himalaya.

„Nu este prima dată când China face o astfel de încercare. O respingem categoric. Arunachal Pradesh este o parte integrantă şi inalienabilă a Indiei. Iar încercările de a atribui nume inventate nu vor schimba această realitate", a spus Bagchi.

China şi India împart o frontieră lungă de 3.440 kilometri. Aceasta este denumită Linia de control real sau LAC şi este slab delimitată. Evoluţia râurilor, a lacurilor şi a calotelor de zăpadă poate modifica linia şi provoacă tensiuni între chinezi şi indieni.

De altfel, China revendică întreaga regiune Arunachal Pradesh, pe care o numeşte „Tibetul de Sud".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici