TEPCO şi-a deschis cont pe Twitter

Compania care exploatează reactoarele nucleare afectate de seismul urmat de tsunami din 11 martie, Tokyo Electric Power (TEPCO), şi-a deschis joi un cont oficial pe Twitter, la care au subscris 117.000 de persoane în primele şase ore.

27 afișări
Imaginea articolului TEPCO şi-a deschis cont pe Twitter

TEPCO şi-a deschis cont pe Twitter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne prezentăm scuze sincere pentru îngrijorările grave şi problemele a căror cauză suntem în legătură cu accidentul de la centrala nucleară Fukushima 1, scurgerea de radiaţii şi penele de curent programate", care ar putea afecta populaţia, scrie TEPCO în profilul său de pe site-ul de microblogging.

Compania, al cărei nume de cont, exclusiv în japoneză, este @OfficialTEPCO, a explicat că vrea să furnizeze informaţii despre scurgerile radioactive şi penele de curent pe contul său de Twitter.

Primul dintre cele două mesaje postate până în prezent evocă ameninţarea unor întreruperi de electricitate la Tokyo în cazul în care consumul nu va fi redus.

Japonia se luptă prin toate mijloacele pentru a răci reactoarele de la centrala Fukushima 1, dar pesimismul se accentuează în lume, determinând numeroşi străini să plece din Tokyo.

Pentru prima dată, patru elicoptere ale armatei japoneze au deversat joi dimineaţă mai multe tone de apă de mare peste reactoarele cele mai avariate, în principal unitatea numărul 3. Cinci camioane-cisternă speciale ale armatei au intrat, de asemenea, în acţiune spre sfârşitul zilei.

La şase zile de la cutremurul cel mai puternic înregistrat vreodată în Japonia şi de la tsunami enorm pe care l-a generat, numărul morţilor confirmaţi a depăşit 5.000, iar căutările continuă pentru găsirea miilor de dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici