Testamentul lui Muammar Kadhafi: Care au fost ultimele dorinţe ale fostului lider libian

Site-ul personal al lui Muammar Kadhafi a publicat ultimele dorinţe ale fostului lider libian, care a fost ucis joi, în circumstanţe neclare, după ce a fost capturat de combatanţi ai CNT.

16481 afișări
Imaginea articolului Testamentul lui Muammar Kadhafi: Care au fost ultimele dorinţe ale fostului lider libian

Muammar Kadhaf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentul ar fi fost predat unor rude ale lui Kadhafi, scrie site-ul Seven Days News, citat de bbc.co.uk.

"Acesta este testamentul meu. Eu, Muammar bin Mohammad bin Abdussalam bi Humayd bin Abu Manyar bin Humayd bin Nayil al Fuhsi Gaddafi, jur că nu este alt Dumnezeu în afară de Allah şi că Mohamed este profetul lui Dumnezeu. Promit să mor musulman. Dacă voi fi ucis, aş vrea să fiu îngropat conform ritualurilor musulmane în cimititul din Sirt, alături de familia şi rudele mele. Vreau să fiu îngropat în hainele pe care le purtam la momentul morţii, iar corpul să nu îmi fie spălat", scrie în testamentul fostului lider libian.

"Aş vrea ca membrii familiei mele, mai ales femeile şi copiii, să fie trataţi bine după moartea mea. Poporul libian trebuie să îşi protejeze identitatea, realizările, istoria şi imaginea onorabilă a eroilor şi predecesorilor săi. Poporul libian nu trebuie să renunţe şa sacrificiile celor mai buni oameni ai săi".

În testament, Kadhafi a făcut apel la susţinătorii săi să continue lupta.

"Fac apel la susţinătorii mei să continue rezistenţa şi să lupte împotriva oricărui agresor străin astăzi, mâine şi întotdeauna. Oamenii liberi din lume să ştie că ne-am fi putut vinde cauza în schimbul unei vieţi sigure şi stabile. Am avut multe oferte, dar am ales luptăm, ca semn al datoriei şi onoarei. Chiar dacă nu vom câştiga imediat, vom da o lecţie pentru generaţiile viitoare: alegerea de a proteja naţiunea este o onoare, iar vinderea ei este una dintre cele mai mari trădări, pe care istoria şi le va aminti întotdeauna", scrie în testamentul fostului lider libian.

Muammar Kadhafi a fost capturat în viaţă la Sirt şi a fost ucis de gloanţe la scurt timp, în circumstanţe încă neclare. Potrivit mai multor versiuni, el a fost capturat în timp ce se ascundea într-un canal, după un raid al NATO împotriva convoiului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici