Testarea apelor reziduale ar putea ajuta la prezicerea unor focare de coronavirus

Creşterea nivelului de coronavirus în canalizare poate prevesti un focar de infecţie mai repede decât o fac numărul de internări în spital sau numărul cazurilor, potrivit unui studiu publicat vineri.

574 afișări
Imaginea articolului Testarea apelor reziduale ar putea ajuta la prezicerea unor focare de coronavirus

Testarea apelor reziduale ar putea ajuta la prezicerea unor focare de coronavirus

Acest lucru înseamnă că apele reziduale ar putea fi o modalitate eficientă de urmărire a virusului, mai ales atunci când nu sunt suficiente teste, susţin autorii studiului.

„Studiul nostru ar putea avea implicaţii politice substanţiale”, a scris echipa de la Universitatea Yale. „Autorităţile locale se pot folosi de concentraţia de coronavirus din nămolul primar pentru a preveni dinamica focarelor comunitare sau pot oferi o bază suplimentară pentru reducerea restricţiilor, mai ales când există limitări în testarea clinică”, se arată în comunicatul echipei de cercetători.

Pornind de la faptul că noul coronavirus a fost găsit în scaunul pacienţilor cu Covid-19, autorii studiului au comparat nivelul de virus din „eşantioane primare de nămol” cu datele din spital.

Testarea apelor reziduale pentru urmărirea focarelor a fost făcută şi pentru alte boli, iar la începutul acestei săptămâni, autorităţile locale din Honolulu au anunţat că intenţionează să verifice 1.000 de eşantioane de la uzina principală de canalizare.

Primarul capitalei statului Hawaii, Kirk Caldwell, a spus că testarea le va oferi oficialilor o indicaţie timpurie cu privire la numărul infecţiilor. „Acest tip de testare prezintă tendinţele şi ne avertizează dacă avem o problemă”, a declarat Caldwell, potrivit CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici