Testele arată că apa evacuată de la centrala nucleară Fukushima din Japonia este sigură

Testele efectuate la o zi după începerea evacuării apei contaminate de la centrala nucleară Fukushima din Japonia arată că oceanul nu a fost poluat, potrivit BBC.

294 afișări
Imaginea articolului Testele arată că apa evacuată de la centrala nucleară Fukushima din Japonia este sigură

Testele arată că apa evacuată de la centrala nucleară Fukushima din Japonia este sigură

Operatorul centralei nucleare de la Fukushima susţine că probele de apă de mare prelevate din jurul instalaţiei sunt sigure.

Rezultatele au fost anunţate la o zi după ce a fost eliberată apa contaminată tratată de la centrala din Japonia, distrusă de un tsunami în 2011.

Analize vor fi făcute în fiecare zi, cel puţin în prima lună. Alte probe din 11 locuri diferite au fost luate de Ministerul japonez al Mediului. Rezultatele vor fi anunţate duminică.

Mai mult de un milion de tone de apă stocată va fi evacuată în următorii 30 de ani.

Din 2011, compania japoneză care administrează centrala nucleară pompează apă pentru a răci resturile a trei reactoare. Apa contaminată rezultată este tratată şi depozitată în peste 1.000 de rezervoare masive.

Deversarea în Oceanul Pacific a declanşat proteste de la ţările şi organizaţiile din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici