MAE: De marţi, testul pentru COVID este obligatoriu şi pentru cei care merg cu avionul în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, sâmbătă, că, în conformitate cu informaţiile comunicate oficial de autorităţile elene, de marţi testul pentru COVID, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, este obligatoriu şi pentru cei care merg cu avionul în Grecia, din România sau Bulgaria.

2401 afișări
Imaginea articolului MAE: De marţi, testul pentru COVID este obligatoriu şi pentru cei care merg cu avionul în Grecia

MAE: De marţi, testul pentru COVID este obligatoriu şi pentru cei care merg cu avionul în Grecia

„MAE precizează că, în conformitate cu informaţiile comunicate oficial de autorităţile elene, începând cu data de 28 iulie 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se va aplica şi pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România şi Bulgaria”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform acestuia, testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii şi nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form şi prezentarea codului QR, precizează MAE.

„În mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie şi care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testaţi la sosire pe aeroporturile din Grecia. MAE precizează că toate condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, pe la punctul de frontieră terestră Kulata-Promachonas, rămân neschimbate”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
grecia,
aeroport

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici