Ţigări de contrabandă, descoperite la bordul unei maşini a ambasadei Letoniei la Minsk

Ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţia de frontieră lituaniană la graniţa cu Belarus, într-o maşină diplomatică aparţinând ambasadei Letoniei la Minsk, a anunţat postul de televiziune LNT, citat de Baltic Times, în ediţia electronică.

311 afișări
Imaginea articolului Ţigări de contrabandă, descoperite la bordul unei maşini a ambasadei Letoniei la Minsk

Ţigări de contrabandă, descoperite la bordul unei maşini a ambasadei Letoniei la Minsk (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Ministerul leton de Externe a confirmat că incidentul a avut loc dar a adăugat că nu a fost implicat niciun diplomat, automobilul fiind folosit de soţia unuia dintre membrii personalului de mentenanţă.

Maşina a fost reţinută la graniţa dintre Belarus şi Lituania, duminică seara. Vameşii lituanieni i-au cerut şoferului să arate ce transportă în maşină. Şoferul a refuzat să se supună ordinelor, folosind ca scuză imunitatea diplomatică. Din acest motiv, vameşii au contactat un reprezentant al ambasadei pentru a efectua percheziţia în prezenţa sa.

În maşină au fost găsite câteva mii de ţigări de contrabandă, în valoare de 14.400 de euro. O anchetă a fost deschisă în acest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici