Tineri germani evaluează progresele postaderare din România şi Bulgaria

Organizaţia Politifabrik din Berlin a iniţiat un proiect inedit, denumit "EU Checker", care constă în efectuarea de expediţii în România şi Bulgaria de către un grup de 18 tineri germani, pentru a sesiza schimbările produse aici de aderarea la UE, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

2 afișări

Grupul va transmite în direct, cu ajutorul Internetului, timp de două săptămâni, începând cu data de 20 iulie, materiale audio şi fotografii ale experienţelor trăite în noile state comunitare, subliniind caracteristile pozitive şi negative ale celor două ţări balcanice. Partenerii media din Germania vor prelua aceste materiale şi le vor transpune în articole sau reportaje de televiziune.

Expediţia va avea drept punct de plecare oraşul bulgar Ruse, unde grupul se va împărţi în două, urmând să ajungă în cele mai importante locaţii turistice, culturale şi administrative din cele două ţări, precizează Deutsche Welle, adăugând că Sibiul este un punct cheie în cadrul acestei excursii.

Cei 18 participanţi au fost selectaţi dintr-un grup de 115 candidaţi, organizatorii încercând să asigure un echilibru între participanţii din Germania de Est şi cea de Vest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici