SOS Amitié!   Tinerii din Franţa sunt din ce în ce mai afectaţi de singurătate

  • Cercetătorii şi psihologii sunt îngrijoraţi pentru viitorul Franţei.
  • Potrivit barometrului SOS Amitié, este o „evoluţie îngrijorătoare” că tot mai mulţi tineri intră în depresie din cauza singurătăţii.
  • Au crescut apelurile telefonice de la copii sub 14 ani cu 40%.
496 afișări
Imaginea articolului Tinerii din Franţa sunt din ce în ce mai afectaţi de singurătate

S.O.S Amitié, Facebook

Cei foarte tineri sunt afectaţi de singurătate la fel ca bătrânii văduvi, susţine ultimul barometru al stării de rău din Franţa, SOS Amitié, publicat vineri,12 mai.

Potrivit acestui studiu  efectuat pe durata pandemiei de coronavirus„ din 2020 până în 2022, numărul apelanţilor sub 14 ani a crescut într-adevăr cu 40% ”.

Pentru SOS Amitié, aceasta este o „ creştere îngrijorătoare”, pentru că  „ apelanţii sunt din ce în ce mai tineri”.

În perioada sărbătorilor, voluntarii SOS Amitié se mobilizează: „Persoana strigă în lacrimi şi anxietatea se atenuează treptat”

Constance, voluntară de trei ani într-o filială a SOS Amitié din Paris, o poate confirma: răspunde la tot mai multe apeluri de la tineri sub 14 ani.

"Aş spune că apelurile de la adolescenţi sunt mai scurte, mai dense”. 

Majoritatea acestor tineri apelanţi menţionează, în special, „ relaţia cu părinţii lor sau situaţiile de la şcoală”, dar şi temerile legate de încălzirea globală şi de războaie, accentuate tot mai des din cauza războiului Rusiei în Ucraina şi ameninţărilor nucleare în creştere. 

20% dintre apelurile lor evocă şi „idei suicidare”, detaliază barometrul SOS Friendship.

Pandemia, inflaţia şi războiul au dus la creşterea anxietăţii în rândul tinerilor. Tinerii sunt tot mai pesimişti în privinţa viitorului 

Asociaţia mai reaminteşte că în perioada crizei de Covid-19, a „ înregistrat o creştere a apelurilor privind incest, abuz sau un sentiment de singurătate”. În astfel de cazuri, voluntarii pot merge dincolo de ascultare.

Pentru Ghislaine de Saignes, preşedintele SOS Friendship, această situaţie nu trebuie să rămână fără răspuns.

" Încercăm să vedem cu ei dacă au făcut demersuri cu facultatea sau cu liceul lor. Îi putem redirecţiona către profesioniştii din domeniul sănătăţii".

Şi adulţii sunt grav afectaţi 

Asociaţia primeşte o mulţime de apeluri şi de la adulţi. Potrivit acestui barometru, apelurile către SOS Amitié sunt din ce în ce mai legate de „sănătatea mintală, depresie şi răutatea din societate” şi majoritatea apelanţilor sunt din „ grupa de vârstă de la 45 la 64 de ani” .

60% dintre adulţii care apelează sunt femei.

Potrivit barometrului, „ persoanele care intrau în această grupă de vârstă se simţeau încrezătoare şi optimiste până să înceapă pandemia  de Covid. Pandemia le-a agavat problemele psihologice, precum depresia, iar după izbucnirea războiului Rusei din Ucraina, numărul celor afectaţi a crescut cu 44% faţă de 2021”, potrivit barometrului SOS Amitié.

Din 2021, aproape 100 de voluntari s-au alăturat asociaţiei, ajungându-se la 1.800 de operatori telefonici. 

Această cifră este totuşi prea mică în ceea ce priveşte numărul de apeluri primite, care a crescut cu 244.000 faţă de 2021.

Din 3.300.000. apeluri primite în 2022, s-a răspuns la doar 600.000, ceea ce corespunde unei rate de 18% din apelurile preluate, transmite FranceInfo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici