Titus Corlăţean face, luni, o vizită în Ucraina

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, face, luni, 10 martie, o vizită în Ucraina, anunţă purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu.

86 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean face, luni, o vizită în Ucraina

Titus Corlăţean (Imagine: Marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto)

Săptămâna trecută, miniştrii de externe din Ungaria, Cehia, Slovacia şi Lituania au fost la Kiev, pentru a se întâlni cu membrii noului guvern ucrainean.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România va susţine la Consiliul European pe tema Ucrainei, care se desfăşoară joi, că doreşte să fie parte a unui eventual format de negociere pentru rezolvarea situaţiei din zonă, plecând de la interesul naţional al ţării noastre.

Preşedintele a mai spus, la plecarea spre Bruxelles, că România va susţine la Consiliul European pe tema Ucrainei că premisele rezolvării situaţiei sunt legate de acordul de la Budapesta din 1994 şi de respectarea acordurilor bilaterale ale Kievului cu Moscova.

El a mai declarat că România doreşte să fie parte a unui eventual format de negociere date fiind prezenţa unei minorităţi româneşti însemnate în Ucraina, dependenţa redusă a ţării noastre de gazele ruseşti.

De asemenea, un alt motiv invocat de Băsescu este faptul că România este ţara din UE cu cea mai mare graniţă cu Ucraina.

Preşedintele a mai spus că interesul României de a fi parte la negociere ţine de problema existenţei conflictelor îngheţate în zonă.

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema situaţiei din Ucraina, unde şefii de stat şi de guvern din UE urmează să aibă şi discuţii cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici