Toate miscările tale de la birou vor fi urmărite de acum înainte. Realitatea cruntă de care se vor lovi de angajaţii la ieşirea din carantină

  • Wall Street Journal a aflat planurile marilor angajatori americani, care îşi aşteaptă angajaţii înapoi la muncă.
  • Viaţa lor la birou va fi monitorizată atent.
  • Angajaţii vor fi monitorizaţi video, camere termale vor monitoriza temperatura, iar alţii vor avea aplicaţii în telefon care le analizează interacţiunile cu colegii.
5244 afișări
Imaginea articolului Toate miscările tale de la birou vor fi urmărite de acum înainte. Realitatea cruntă de care se vor lovi de angajaţii la ieşirea din carantină

Toate miscările tale de la birou vor fi urmărite de acum înainte. Realitatea cruntă de care se vor lovi de angajaţii la ieşirea din carantină

Americanii se întorc la muncă, dar viaţa lor la birou nu va mai fi la fel. Angajatorii le vor monitoriza fiecare mişcare, temperatura corpului şi distanţarea socială. Alţii vor sta separaţi de colegii lor. Toate sunt planurile marilor angajatori de a evita un nou focar de COVID-19, boala care a făcut ravagii în SUA, cea mai afectată ţară din lume.

În celebrii zgârie nori din Manhattan sunt instalate camere care monitorizează fiecare mişcare a oamenilor, camere termale pentru temperatura corpului, iar alţii aranjează angajaţii pe grupe de risc, scrie Wall Street Journal. Alţii au deja o aplicaţie care va fi instalată pe telefoanele angajaţilor şi care va calcula cât de aproape s-au apropiat unii de alţii.

Clădirile înalte din New York erau deja extrem de securizate după atacurile din 2001, dar coronavirusul duce monitorizarea la un alt nivel, mai scrie sursa citată. Operaţiunile de urmărire şi colectare de informaţii despre oameni vor fi la un nivel nemaivăzut până acum în democraţiile occidentale. E un capitol nou în materie de intimitate, pe care oamenii sunt dispuşi s-o dea la schimb cu siguranţa sănătăţii lor.

Proprietarii de clădiri spun chiar că s-au inspirat de la metode din China, unde s-a reuşit oprirea răspândirii prin monitorizare atentă şi stabilirea rapidă a colegilor cu care un angajat infectat a intrat în contact. Noua modă în materie de design al birourilor va începe şi se va termina cu siguranţa angajaţilor, iar epoca în care spaţiile de lucru erau distractive s-au relaxante a spus Amol Sarva, şeful Knotel, companie care dezvoltă spaţii inteligente de lucru.

"Când concepem un spaţiu de lucru nu ne vom mai întreba dacă este distractiv sau amuzant pentru oameni, ci dacă va fi un loc sigur şi flexibil", a spus el.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici