Tony Blair este naşul uneia dintre fiicele lui Rupert Murdoch

Fostul premier britanic Tony Blair este naşul uneia dintre fiicele lui Rupert Murdoch a dezvăluit Daily Telegraph în ediţia de luni, confirmând legăturile foarte strânse pe care magnatul media le-a întreţinut cu membri importanţi ai clasei politice britanice.

94 afișări
Imaginea articolului Tony Blair este naşul uneia dintre fiicele lui Rupert Murdoch

Tony Blair (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul se bazează în această afirmaţie pe un interviu al lui Wendi, soţia mai tânără a lui Rupert Murdoch, publicat în ediţia din octombrie a revistei de modă Vogue care urmează să apară joi, la care a avut acces în exclusivitate.

"Doamna Murdoch nu face comentarii directe cu privire la domnul Blair, dar articolul menţionează că domnişoara Kidman (actriţa Nicole Kidman), domnul Jackman (actorul Hugh Jackman) şi domnul Blair sunt naşii" lui Grace, în vârstă de nouă ani, una dintre cele două fiice pe care magnatul le are cu cea de a treia soţie.

Articolul affirmă că Tony Blair, "unul dintre prietenii cei mai apropiaţi ai lui Wendi", era "îmbrăcat în alb" la ceremonia care a avut loc în martie 2010 pe malul Iordanului. El nu apare, totuşi, în fotografiile făcute cu acea ocazie, precizează Daily Telegraph.

Serviciile lui Tony Blair au refuzat să comenteze, pentru AFP. Dar surse apropiate fostului premier şi News Corp, grupul lui Rupert Murdoch, au confirmat că Blair este naşul lui Grace.

Grupul lui Rupert Murdoch se află în centrul unui scandal politico-mediatic în Marea Britanie care a condus la închiderea în această vară a unuia dintre tabloidele sale, "News of the World", suspectat că a pus să fie ascultate până la 4.000 de persoane.

Acest caz a scos la lumină legăturile pe care News Corp le întreţinea cu clasa politică britanică. Astfel, actualul premier David Cameron a recunoscut că s-a întâlnit de 25 de ori în 15 luni cu directori ai grupului care i-a susţinut campania electorală, iar ministrul său de Finanţe George Osborne de 16 ori.

De asemenea, Cameron l-a angajat pentru o perioadă pe un fost redactor-şef de la News of the World, Andy Coulson, ca director de comunicare, pe Downing Street.

Wendi Deng, în vârstă de 42 de ani, a devenit cunoscută în această vară, când a sărit în faţa soţului său octogenar, pentru a opri un atac cu spumă de ras, la o audiere în faţa unei Comisii parlamentare, la Londra, transmisă în direct la televizor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici