Tradiţie şocantă: Oamenii care păstrează cranii în case şi le aduc ofrande - FOTO

"Ziua Craniului", o tradiţie ciudată în care oamenii aduc ofrande craniilor unor persoane necunoscute, are loc în fiecare an în Bolivia.

2507 afișări
Imaginea articolului Tradiţie şocantă: Oamenii care păstrează cranii în case şi le aduc ofrande - FOTO

Tradiţie şocantă: Oamenii care păstrează cranii în case şi le aduc ofrande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oamenii din La Paz sărbătoresc "Ziua Craniului" aducând mâncare, alcool şi ţigări ca ofrandă unor cranii ale persoanelor necunoscute, pentru a le mulţumi morţilor pentru protecţie, scrie dailymail.co.uk.

Oamenii care participă la ritual chiar împodobesc craniile cu flori sau pălării.

Ritualul, care este un amestec între credinţele păgâne şi tradiţiile catolice, stârneşte nemulţumirea reprezentanţilor bisericii.

Credinţele antice spun că oamenii au şapte suflete, iar unul dintre ele rămâne cu craniul şi are puterea de a vizita oamenii în vis, de a vindeca şi a de a oferi protecţie. Oamenii păstrează craniile în case, le dau nume şi le păstrează în cutii de sticlă sau chiar în altare speciale.

Pentru "Ziua Craniului", oamenii le înfrumuseţează şi le duc la capela din cimitirul principal al capitalei boliviene.

Luisa Perez, care a adus la cimitir craniul care a stat în casa ei 24 de ani, a declarat că acesta a avut grijă de familie şi a alungat hoţii.

Preotul Jaime Fernandez a refuzat să binecuvânteze craniile, însă la insistenţele celor care cred în puterea acestora, a spus o rugăciune pentru ca sufletele lor să se odihnească.

"Oamenii nu ar trebui să aducă craniile la biserică. Nu ar trebui să le scoată din morminte. Ar trebui să le lase în pace", a spus preotul.

Credinţa în cranii este prezentă la oamenii din cartierele sărace şi printre migranţi, dar nu este populară printre cei din clasa mijlocie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici