Traficul aerian va fi redus duminică pe aeroporturile Parisului din cauza ninsorilor abundente

Organismul de control aerian din Franţa a solicitat, sâmbătă, companiilor aeriene să îşi reducă duminică programul de zbor pe cele două aeroporturi ale Parisului din cauza ninsorilor.

161 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian va fi redus duminică pe aeroporturile Parisului din cauza ninsorilor abundente

Traficul aerian va fi redus duminică pe aeroporturile Parisului din cauza ninsorilor abundente

Acest program de zbor ar trebui redus cu 30 la sută pe aeroportul Roissy (nordul Parisului) şi 20 la sută pe Orly (sud) din cauza ninsorilor abundente prevăzute pentru duminică, a precizat Direcţia generală a aviaţiei civile (DGAC) într-un comunicat.

DGAC "recomandă pasagerilor să contacteze companiile aeriene. De asemenea, în ceea ce priveşe accesul la aeroporturi şi circulaţia în regiunea pariziană în mod general, care riscă să fie dificilă, este important să se informeze înainte de a plănui o deplasare", previne aceasta în comunicat.

În cadrul planurilor de acţiune pe timp de iarnă, aeroporturile Roissy şi Orly dispun de 213 utilaje de deszăpezire, conform Aeroport de Paris (ADP).

Pentru a dezgheţa aeronavele, 2.940 de metri cubi de glicol se află de asemenea în stoc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici