Traficul maritim prin strâmtoarea Dardanele din Turcia, suspendat din cauza unui incendiu de pădure

Traficul maritim de la Marea Egee la Marea Marmara a fost suspendat din cauza incendiului de pădure în curs de desfăşurare în provincia Canakkale din nord-vestul Turciei, au anunţat marţi Ministerul Transporturilor şi o agenţie maritimă.

341 afișări
Imaginea articolului Traficul maritim prin strâmtoarea Dardanele din Turcia, suspendat din cauza unui incendiu de pădure

Sursa foto: Twitter

"Traficul la Dardanele a fost suspendat pentru ambele direcţii marţi, la ora 18:45, din cauza intervenţiei avioanelor în incendiul de pădure din regiune, care au luat apă din mare în condiţii de siguranţă", a precizat agenţia maritimă Tribeca.
 
Strâmtoarea Dardanele, un pasaj îngust şi semnificativ din punct de vedere istoric care leagă Marea Egee de Marea Neagră, serveşte ca o rută maritimă vitală pentru navele care călătoresc între Europa şi Asia.
 
Potrivit Tribeca, 15 nave care se îndreptau spre nord şi 19 nave care se îndreptau spre sud au fost blocate de o parte şi de alta a căii navigabile. Agenţia a precizat că una dintre navele care se îndreaptă spre nord şi cinci dintre cele care se îndreaptă spre sud sunt de dimensiuni considerabile, măsurând peste 200 de metri în lungime, transmite Reuters.
 
Navele mai mari vor aştepta trecerea până miercuri dimineaţă, ceea ce le va permite să navigheze prin strâmtoare la lumina zilei. Navele mai mici au fost iniţial programate pentru trecere marţi, a precizat agenţia.
 
"Remorcherele sunt pregătite să intervină în cazul în care focul se apropie de malul mării, oferind un sprijin suplimentar pentru operaţiunile de stingere a incendiilor în curs de desfăşurare", a precizat Ministerul Transporturilor într-un comunicat.
 
Ministrul Agriculturii şi Pădurilor, Ibrahim Yumakli, a declarat că incendiul de pădure a determinat evacuarea a şase sate aflate în calea sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici