Tragerea la răspundere a autorilor crimelor de război din Ucraina ar putea dura ani

Tragerea la răspundere a autorilor crimelor de război din Ucraina ar putea să dureze ani de zile, a declarat pentru Reuters cel mai înalt oficial al Uniunii Europene în domeniul justiţiei.

113 afișări
Imaginea articolului Tragerea la răspundere a autorilor crimelor de război din Ucraina ar putea dura ani

Tragerea la răspundere a autorilor crimelor de război din Ucraina ar putea dura ani

Însă, cei responsabili ar trebui să ştie că ameninţarea cu urmărirea penală va plana asupra lor "pentru totdeauna".

Statele Unite şi alte peste 40 de ţări depun eforturi pentru a aduna dovezile care să ajute la urmărirea penală şi la procese pentru atrocităţile comise de trupele ruseşti în Ucraina.

"Va fi pentru următoarele săptămâni, următoarele luni, următorii ani, poate pentru următoarele decenii. Pentru unele cazuri, va fi foarte rapid. Pentru altele va fi mai mult timp", a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

"Dar este, de asemenea, un mesaj clar pentru autorităţile ruse - riscul acestor investigaţii, urmăriri penale şi procese va plana asupra lor pentru tot restul vieţii. Este pentru totdeauna".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
crime,
război

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici