Traian Băsescu şi Maria Băsescu depun joi jurământul pentru a deveni cetăţeni moldoveni

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, vor depune joi jurământul pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova, informează Unimedia.

2660 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu şi Maria Băsescu depun joi jurământul pentru a deveni cetăţeni moldoveni

Traian Băsescu şi Maria Băsescu depun jurământul pentru a deveni cetăţeni moldoveni

Informaţia a fost confirmată de Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România. Conform site-ului Unimedia, ceremonia pentru depunerea jurământului este programată joi la sediul Ambasadei Republicii Moldova în România.

La rândul său, consilierul Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, Ana Samson, a declarat pentru MEDIAFAX că ceremonia se va desfăşura joi, la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti.

Cererea de obţinere a cetăţeniei Republicii Moldova a fost depusă de către Traian Băsescu şi de soţia sa în 10 martie 2016. În luna iunie, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu şi soţia sa au primit cetăţenia Republicii Moldova.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a declarat, la acea vreme, mulţumit că a primit cetăţenia Republicii Moldova, afirmând că obţinerea acestei a fost o obligaţie pentru care s-a angajat public. "Am avut o obligaţie, m-am angajat public să solicit cetăţenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că preşedintele Timofti a semnat decretul sunt mulţumit", a afirmat Traian Băsescu, întrebat dacă este fericit că a primit cetăţenia Republicii Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici