Transport ilegal de solzi de pangolin, trimis din Congo spre România. Marfa valora 1,5 milioane de euro

Un transport de peste 1.200 de kilograme de solzi de pangolin, evaluat la aproximativ 1,5 milioane de euro, a fost descoperit de autorităţi pe Aeroportul Internaţional Istanbul, informează RFI, care adaugă că solzii proveneau din Republica Democrată Congo şi urmau să ajungă în România.

41189 afișări
Imaginea articolului Transport ilegal de solzi de pangolin, trimis din Congo spre România. Marfa valora 1,5 milioane de euro

Transport ilegal de solzi de pangolin, trimis din Republica Democrată Congo spre România. Marfa valora 1,5 milioane de euro

În acest caz, biroul turc al Interpol a alertat autorităţile din ţara africană, care au descins la Aeroportul Internaţional Kinshasa. Mai mulţi oficiali din cadrul aeroportului şi a serviciilor vamale au fost reţinuţi pentru trafic cu solzi de pangolin. Potrivit autorităţilor congoleze şi turce, solzii fuseseră încărcaţi în locul unui transport declarat de mobilă.

RFI mai informează că un bărbat care lucrează pentru o agenţie de turism, dar care a pretins că lucrează pentru un diplomat român aflat la final de mandat, este implicat în acest caz. El a prezentat la Aeroportul din Kinshasa un document care ar fi atestat această calitate. Documentul prezentat de acesta ar fi fost emis în capitala Angolei, Luanda, întrucât România nu are ambasadă în Republica Democrată Congo, iar reprezentarea diplomatică şi consulară este asigurată de Ambasada României la Luanda.

Potrivit aceleiaşi surse, mai mulţi vameşi şi alţi oficiali ai Aeroportului Internaţional Kinshasa au fost reţinuţi acum câteva săptămâni pentru trafic cu solzi de pangolin şi fildeş.

Pangolinul este un mamifer de talie mică, iar solzii acestuia sunt utilizaţi în Asia pentru prepararea unor medicamente tradiţionale. Pangolinul este al treilea cel mai braconat animal din lume, după elefanţi şi rinoceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici