Ce este pangolinul, unde trăieşte şi cu ce se hrăneşte / Mamiferul, puţin studiat, este al treilea cel mai braconat animal din lume

„Pangolin” a devenit un termen căutat pe internet în România după ce s-a aflat că un transport de peste 1.200 de kilograme de solzi de pangolin, care trebuia să ajungă în ţara noastră, a fost descoperit de autorităţi pe Aeroportul Internaţional Istanbul.

12933 afișări
Imaginea articolului Ce este pangolinul, unde trăieşte şi cu ce se hrăneşte / Mamiferul, puţin studiat, este al treilea cel mai braconat animal din lume

Ce este pangolinul, unde trăieşte şi cu ce se hrăneşte / Animalul este al treilea cel mai braconat din lume

MEDIAFAX vă prezintă informaţiile esenţiale despre acest mamifer mai puţin studiat. Există opt specii de pangolin, răspândite în zone din Africa şi Asia, potrivit Encyclopaedia Britannica. Aceste animale au lungimi cuprinse între 30 şi 90 cm şi cântăresc între 5 şi 27 de kilograme. Cu excepţia părţilor laterale ale feţei şi a părţii inferioare ale corpului, pangolinii sunt acoperiţi cu solzi protectori, dispuşi precum ţiglele pe acoperişul unei case.

Unele specii îşi petrec aproape tot timpul în copaci. Altele, precum pangolinul uriaş, trăiesc doar pe sol.

Toţi pangolinii sunt animale timide, nocturne, cu botul alungit şi lipsite de dinţi, care se hrănesc cu termite, furnici şi alte insecte. Îşi localizează hrana folosindu-se de miros. Picioarele pangolinilor sunt prevăzute cu gheare puternice şi încovoiate, cu care pot distruge muşuroaiele furnicilor şi termitelor, dar şi cuiburile altor insecte.

Pe lângă solzi, pangolinii mai folosesc, pentru apărare, substanţe urât mirositoare pe care le elimină din glande anale de mari dimensiuni.

Reproducerea are loc o singură dată pe an, iar femelele nasc câte un pui, rareori doi.

Durata de viaţă în sălbăticie nu este cunoscută cu exactitate, dar unii pangolini au trăit 20 de ani în captivitate.

Toate cele opt specii sunt vânate pentru carne, solzi, piele şi organe. Solzii acestor animale sunt utilizaţi, la fel ca şi alte părţi ale corpului, în Asia pentru prepararea unor medicamente tradiţionale. Pangolinul este al treilea cel mai braconat animal din lume, după elefanţi şi rinoceri.

 

Taguri:
pangolin,
mamifer,
animal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici