Transporturile şi serviciile publice din Franţa, perturbate de o nouă zi de greve şi manifestaţii

Serviciile publice şi transporturile erau perturbate, joi dimineaţa, în Franţa, la începutul unei noi zile de greve şi manifestaţii împotriva unui proiect guvernamental de reformă a pensiilor.

41 afișări
Imaginea articolului Transporturile şi serviciile publice din Franţa, perturbate de o nouă zi de greve şi manifestaţii

Transporturile şi serviciile publice din Franţa, perturbate de o nouă zi de greve şi manifestaţii

Greva, organizată la apelul principalelor sindicate franceze, este respectată mai ales în învăţământ.

În transporturi, circulaţia trenurilor este perturbată, doar un tren de mare viteză (TGV) din două circulând de la sau către Paris. Metroul parizian asigura 60 la sută din traficul normal.

În presă, radiourile publice France Inter şi France Info nu au putut asigura joi programele obişnuite.

Sindicatele franceze, susţinute de opoziţia socialistă, protestează faţă de proiectul de reformă a pensiilor cerut de preşedintele Nicolas Sarkozy, care ridică vârsta minimă de pensionare de la 60 la 62 de ani.

Manifestaţii urmează să aibă loc în toată Franţa, dar principalul marş este prevăzut la Paris în cursul după-amiezii.

Ultima zi de grevă, din 27 mai, a reunit 395.000 de manifestanţi în toată ţara, potrivit Ministerului de Interne, şi un milion potrivit organizatorilor.

De această dată, sindicatele speră să reunească între unul şi două milioane de manifestanţi în toată Franţa, pentru a-l îndupleca pe preşedintele francez. Proiectul de reformă a pensiilor va fi prezentat la 13 iulie în Consiliul de Miniştri şi supus votului Parlamentului în septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici