Trei cabluri de internet de importanţă globală au fost tăiate în Marea Roşie

  • Trei cabluri din Marea Roşie care furnizează internet şi telecomunicaţii la nivel global au fost tăiate.
  • Rebelii Houthi din Yemen susţin că nu ei au sabotat cablurile.
  • Recent, guvernul din Yemen, recunoscut de comunitatea internaţională, a anunţat că Houthi se pregătesc de sabotaj.
2869 afișări
Imaginea articolului Trei cabluri de internet de importanţă globală au fost tăiate în Marea Roşie

Pagubele afectează 25% din traficul de date care circulă prin Marea Roşie pe liniile care leagă Africa şi Asia, inclusiv Orientul Mijlociu, potrivit Sky News.

Rebelii Houthi au dat vina pentru întreruperi pe operaţiunile militare britanice şi americane, fără a furniza dovezi. Luna trecută, guvernul recunoscut internaţional din Yemen a susţinut că militanţii Houthi plănuiau să atace cablurile.

Compania Seacom, care deserveşte Djibouti, a declarat că „testele iniţiale indică că segmentul afectat se află în jurisdicţia maritimă a Yemenului din sudul Mării Roşii”.

Seacom a mai spus că redirecţionează traficul, dar unele servicii au fost oprite. Şi Tata Communications a anunţat că „a iniţiat măsuri de remediere imediate şi adecvate” după tăierea cablului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici