Trei cartiere din Hamburg, plasate sub supravegherea poliţiei în urma unor violenţe

Trei cartiere din oraşul german Hamburg se află sub supravegherea poliţiei, în urma unor incidente între militanţi de extrema stângă şi forţe de ordine, înregistrare în ultimele săptămâni, a anunţat luni poliţia locală.

223 afișări
Imaginea articolului Trei cartiere din Hamburg, plasate sub supravegherea poliţiei în urma unor violenţe

Trei cartiere din Hamburg, plasate sub supravegherea poliţiei în urma unor violenţe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Cartierele Altona, St. Pauli şi Sternschanze au fost declarate “locuri periculoase” şi au fost supuse unei supravegheri speciale începând din acest weekend, potrivit unui comunicat al poliţiei din Hamburg. “În ultimele săptămâni, ofiţerii şi clădirile poliţiei au fost ţinta unor agresiuni repetate”, a explicat poliţia, referindu-se la cazul unor “funcţionari grav răniţi” la 28 decembrie.

Potrivit sindicatului poliţiei din Hamburg, un grup de 30-40 de persoane a atacat în acea zi un grup de poliţişti cu pietre, sticle şi gaze lacrimogene, rănind trei funcţionari.

Sindicatul poliţiştilor a anunţat luni, pe site-ul Internet, că oferă o recompensă în valoare de 10.000 de euro pentru orice informaţie referitoare la autorii agresiunii.

În consecinţă, poliţia a decis întărirea controalelor în aceste zone şi a decis confiscarea oricăror materiale pirotehnice sau a obiectelor care ar putea fi folosite la comiterea unei agresiuni în timpul weekendului.

De asemenea, începând de sâmbătă dimineaţă şi până duminică după-amiază, poliţia a efectuat deja 263 de controale în aceste zone, în urma cărora 62 de persoane au primit interdicţia de a intra în cartierele vizate.

În weekendul de dinaintea Crăciunului, confruntări violente au avut loc între forţele de ordine şi activişti care protestau faţă de închiderea centrului "Rote Flora", un fost cinematograf ocupat în mod ilegal începând din 1989, în cartierul Sternschanze, care a devenit loc de întâlnire pentru extrema-stângă locală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici