Trei morţi în confruntări între armata turcă şi rebelii kurzi în sud-estul Turciei

Doi civili şi un militar au murit, în operaţiunile militare lansate de Turcia care vizează combaterea rebelilor kurzi din centrele urbane din sud-estul Turciei, unde populaţia este predominant kurdă, au declarat surse din securitate, citate de agenţia de presă Reuters.

291 afișări
Imaginea articolului Trei morţi în confruntări între armata turcă şi rebelii kurzi în sud-estul Turciei

Trei morţi în confruntări între armata turcă şi rebelii kurzi în sud-estul Turciei (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

O femeie în vârstă de 35 de ani, mamă a trei copii, şi o altă persoană au murit duminică, după ce un proiectil a lovit casa în care aceştia se aflau în oraşul Diyarbakir, potrivit unor surse din securitate.

În oraşul Silopi, la est de Diyarbakir, în apropiere de frontierele cu Siria şi Irak, un bărbat a fost împuşcat mortal, iar soţia acestuia şi o altă rudă au fost rănite, în timp ce încercau să iasă din casă, au precizat aceleaşi surse.

Un militar a murit într-un atac cu bombă comis de membrii mişcării radicale kurde Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în districtul Sur, duminică seară, a precizat Statul Major Turc într-un comunicat publicat luni.

Violenţele care durează de mai bine de trei decenii între turci şi kurzi s-au intensificat din iulie 2015, când negocierile de pace au eşuat.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că nu va reduce operaţiunile militare, în care au murit peste 3.000 de militanţi kurzi în 2015. Sute de militari şi civili au murit, de asemenea, în oraşe şi localitaţi vizate de campania militară a forţelor turce.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici