Trei persoane, arestate în Franţa pentru atac cu cocktailuri Molotov împotriva unei asociaţii turce

Trei bărbaţi au fost arestaţi în cazul unei anchete în privinţa aruncării unor bombe incendiare artizanale care au vizat localuri ale Asociaţiei franco-turce din oraşul francez Valence, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

36203 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, arestate în Franţa pentru atac cu cocktailuri Molotov împotriva unei asociaţii turce

Trei persoane, arestate în Franţa pentru atac cu cocktailuri Molotov împotriva unei asociaţii turce (Imagine AFP)

Atacurile cu cocktailuri Molotov au avut loc în noaptea de duminică spre luni, precum şi în luna iulie în oraşul Valence, din regiunea Ron Alpi, asupra unor localuri ale Asociaţiei franco-turce.

Asociaţia a înaintat plângerea poliţiei luni. Poliţia a efectuat apoi anchete în privinţa acestor atacuri efectuând apoi reţinerile celor trei suspecţi. Parchetul antiterorism a deschis un dosar pentru asocieri criminale şi deteriorare prin mijloace periculoase, fabricare şi deţinere de obiecte explozive, grup infracţional şi iniţiative teroriste.

Potrivit primarului oraşului Valence, în noaptea de duminică spre luni, doi indivizi cu feţele acoperite au aruncat cu bombe incendiare artizanale asupra unei clădiri a Asociaţiei franco-turce, după ce un alt asemenea atac a avut loc la data de 24 iulie.

La data de 8 august, pe zidul sediului Asociaţiei turce din Montélimar, un oraş aflat în vecinătate, a fost găsită inscripţia: "PKK". Ancheta Parchetului antiterorism este în curs.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici