Trei poliţişti georgieni şi doi militari abhazi, ucişi într-un incident armat

Trei agenţi de poliţie georgieni şi doi militari abhazi au fost răniţi în confruntări care au avut loc miercuri în regiunea separatistă Abhazia, au declarat oficiali georgieni şi abhazi.

13 afișări
Imaginea articolului Trei poliţişti georgieni şi doi militari abhazi, ucişi într-un incident armat

Trei poliţişti georgieni şi doi militari abhazi, ucişi într-un incident armat (Imagine: www.upload.wikimedia.org)

Noile incidente intervin cu câteva ore înainte de vizita secretarului de Stat american Condoleezza Rice în Georgia.

"Doi militari abhazi au fost răniţi miercuri când postul lor de control a fost atacat în Defileul Kodori", a declarat Garik Kupalba, adjunctul ministrului Apărării din Abhazia.

"Trei agenţi de poliţie au fost răniţi când un grup de necunoscuţi i-a atacat în timp ce patrulau în zona Defileului Korodi", a comunicat, la rândul său, Ministerul georgian de Interne.

"Poliţiştii georgieni efectuau o patrulă de rutină înaintea vizitei observatorilor ONU în Defileul Kodori", a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului, Chota Utiaşvili.

Abhazia şi-a proclamat independenţa după războiul din 1992 cu Georgia, soldat cu moartea a mii de persoane.

O serie de atacuri au provocat moartea a patru persoane şi rănirea altor 20 în ultima săptămână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici