Treizeci şi cinci de presupuşi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, reţinuţi în Istanbul

Autorităţile turce au reţinut miercuri 35 de persoane, suspectate a face parte din organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic, în urma unor raiduri efectuate în oraşul Istanbul, informează un post de radio local, citat de Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului Treizeci şi cinci de presupuşi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, reţinuţi în Istanbul

Treizeci şi cinci de presupuşi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, reţinuţi în Istanbul

Poliţia a întreprins 41 de percheziţii simultane de-a lungul oraşului, reuşind să depisteze o serie de documente cu informaţii referitoare la gruparea Stat Islamic.

În ultimele 18 luni, organizaţia Stat Islamic a fost învinovăţită de cel puţin şase atentate comise în Turcia asupra civililor, determinând autorităţile să intensifice eforturile de a dezintegra reţeaua teroristă.

Treizeci şi nouă de persoane, îndeosebi străini, au fost ucişi de Anul Nou, după ce un militant Stat Islamic a deschis focul în clubul de noapte Reina, din Istanbul. Reţeaua a comunicat că atacul a reprezentat răzbunarea pentru implicarea Armatei turce în conflictul din Siria.

Turcia, stat membru NATO ce face parte din coliţia internaţională coordonată de Statele Unite, a lansat în luna august o incursiune în Siria, în încercarea de a îndepărta gruparea SI şi luptători ai miliţiei kurde de frontierele turce.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici