Trenul care a lovit peronul unei gări din New Jersey şi a provocat zeci de răniţi a accelerat în ultimul moment

Trenul de pasageri care a lovit peronul unei gări din statul american New Jersey la sfârşitul lunii septembrie a accelerat în ultimul moment, ajungând la o viteză de aproximativ 33 de kilometri (21 de mile) pe oră înainte de a ajunge în gară, au declarat anchetatori federali, citaţi de NYT.

1815 afișări
Imaginea articolului Trenul care a lovit peronul unei gări din New Jersey şi a provocat zeci de răniţi a accelerat în ultimul moment

Trenul care a lovit peronul unei gări din New Jersey a accelerat în ultimul moment

Cu un minut înaintea accidentului, trenul se îndrepta spre gară cu o viteză de circa 13 kilometri (opt mile) pe oră, a anunţat autoritatea americană pentru siguranţa transporturilor. Mecanicul de tren a activat sunetul care anunţă apropierea de staţie înainte de a accelera brusc. Acesta a frânat abia în ultima secundă înainte de impact.

Agenţia federală încă investighează accidentul şi nu a stabilit o cauză a acestuia, au spus oficiali. Însă noile detalii obţinute după analizarea înregistrărilor recuperate oferă imaginea de ansamblu a ceea ce s-a întâmplat, subliniază The New York Times.

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte aproximativ 100 au fost rănite în accidentul feroviar produs la sfârşitul lunii septembrie în zona New Jersey / New York, anunţau surse citate de presa americană.

Un tren de pasageri a deraiat, iar mai multe vagoane au lovit peronul unei gări, joi, în statul american New Jersey, informează postul CBS. Accidentul a avut loc joi, 29 septembrie în Gara Hoboken din New Jersey, la limita administrativă cu statul New York.

Pe data de 29 septembrie, guvernatorul statal, Chris Christie afirma că trenul deraiat în zona New Jersey / New York circula cu viteză mare, precizând atunci că în mod clar este vorba de un accident. "În acest moment, ştim clar un lucru: trenul circula cu viteză foarte mare", anunţa prin Twitter guvernatorul statului New Jersey.

"Nu există indicii că incidentul din Hoboken este altceva decât un accident", a mai precizat atunci guvernatorul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici