Trump, acuzat de un judecător de sfidare. Fostul preşedinte va fi amendat cu 10.000 de dolari pe zi

Un judecător îl consideră pe fostul preşedinte Trump vinovat de sfidarea civilă pentru că nu s-a conformat citaţiilor procurorului general din New York, anunţă CNN.

1425 afișări
Imaginea articolului Trump, acuzat de un judecător de sfidare. Fostul preşedinte va fi amendat cu 10.000 de dolari pe zi

Un judecător din New York îl acuză pe Donald Trump de sfidare civilă după ce biroul procurorului general al statului a declarat că acesta nu s-a conformat unei citaţii în cadrul anchetei privind compania fostului preşedinte. Judecătorul Arthur Engoron a declarat că Trump nu a respectat ordinul său de a se conforma citaţiei şi că avocaţii săi nu au reuşit să demonstreze modul în care a fost efectuată o percheziţie a materialelor deţinute de Trump.

Engoron a spus că Trump va fi amendat cu 10.000 de dolari pe zi până când se va conforma.

„Domnule Trump, ştiu că vă luaţi afacerile în serios şi eu le iau pe ale mele în serios. Prin urmare, vă reţin pentru sfidare civilă şi vă amendez cu 10.000 de dolari pe zi până când veţi purcede la această sfidare", a declarat Engoron în cadrul unei audieri de luni, potrivit CNN.

O decizie scrisă cu o dată de începere a aplicării amenzilor este aşteptată marţi. Trump intenţionează să facă apel la decizie, a declarat reporterilor avocatul Alina Habba.

„Nu suntem de acord, cu respect, cu decizia de astăzi a instanţei. Toate documentele, aşa cum am explicat, care răspund la citaţie au fost deja prezentate procurorului general cu luni în urmă", a spus Habba.

Biroul procurorului general din New York, Letitia James, investighează Organizaţia Trump de mai bine de doi ani şi a declarat anterior că biroul său a descoperit multiple declaraţii eronate sau frauduloase şi omisiuni în documente. Andrew Amer, de la biroul procurorului general, a declarat că Trump nu a reuşit să prezinte „nici măcar un singur document care să răspundă" la o citaţie care i-a fost emisă în decembrie.

„Suntem împiedicaţi în eforturile noastre de a avea o înţelegere completă, deoarece nu avem dovezi de la persoana care se află la vârful organizaţiei", a declarat Amer.

Kevin Wallace, de la biroul procurorului general, a declarat că, în unele cazuri, a fost „ca şi cum ar fi fost nevoie să tragem de dinţi" pentru a obţine documentele necesare pentru investigaţie.

În instanţă, Habba a declarat că fostul preşedinte nu crede că este mai presus de lege, ci pur şi simplu nu are tipurile de comunicări scrise care au fost solicitate prin citaţie, dar că a produs sute de mii de documente prin intermediul asistenţilor săi. Habba a spus că ea însăşi a căutat actele şi chiar şi-a intervievat clientul în Florida.

„Preşedintele Trump nu trimite e-mailuri. El nu trimite mesaje text. Şi nu are niciun computer de lucru acasă sau în altă parte. Mi-am asumat sarcina de a mă urca într-un avion şi am zburat până acolo şi l-am întrebat pe rând dacă există ceva ce are asupra sa şi nu mi-a dat, aş avea nevoie de asta. Şi nu a făcut-o", a spus ea.

Judecătorul a întrebat de ce Trump nu a semnat o declaraţie sub jurământ prin care să jure că s-a conformat citaţiei. Habba a spus că o va face.

„Clientul meu este o persoană onestă, spre consternarea anumitor persoane din această sală", a răspuns avocatul Alina Habba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici