Trump afirmă că tot nu este satisfăcut de explicaţiile Arabiei Saudite în cazul jurnalistului Jamal Khashoggi

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, luni, că în continuare nu este satisfăcut de explicaţiile Riadului privind decesul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, adăugând însă că nu vrea să dispară investiţiile realizate în Statele Unite de companii şi persoane din Arabia Saudită.

3691 afișări
Imaginea articolului Trump afirmă că tot nu este satisfăcut de explicaţiile Arabiei Saudite în cazul jurnalistului Jamal Khashoggi

Trump afirmă că în continuare nu este satisfăcut de explicaţiile Riadului privind soarta lui Jamal Khashoggi

Jurnalistul Jamal Khashoggi, un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman al Saud, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Riadul a negat iniţial că ar avea informaţii despre dispariţia acestuia. Ulterior, oficiali saudiţi au admis că jurnalistul a fost ucis în cursul unei altercaţii produse în incinta Consulatului.

"Nu sunt satisfăcut cu ceea ce am auzit", a declarat Trump, adăugând: "Nu vreau să se piardă investiţiile care au fost făcute în ţara noastră".

Preşedintele SUA a declarat şi sâmbătă că este nemulţumit de explicaţiile autorităţilor saudite, însă anterior a părut să încerce să minimalizeze presupusa implicare a Riadului în acest incident, relatează agenţia Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici