Trump îi condamnă pe susţinătorii violenţi care au luat cu asalt Capitoliul

  • Trump recunoaşte vinovăţia teroriştilor de la Capitoliu
  • Donald Trump susţine că ”această călătorie incredibilă abia începe”
  • Noua administraţie va fi inaugurată până pe 20 ianuarie
1661 afișări
Imaginea articolului Trump îi condamnă pe susţinătorii violenţi care au luat cu asalt Capitoliul

Trump îi condamnă pe susţinătorii violenţi care au luat cu asalt Capitoliul

Trump îi condamnă pe susţinătorii violenţi care au luat cu asalt miercuri Capitoliul din Washington DC. 

Într-un mesaj video, Trump spune că acum, după ce Congresul a certificat rezultatele, noua administraţie va fi inaugurată pe 20 ianuarie.

De asemenea, preşedintele a spus că, deşi ştie că susţinătorii lui sunt dezamăgiţi, le transmite că ”această călătorie incredibilă abia începe”. 

”Aş dori să încep prin a aborda atacul urât asupra Capitolului Statelor Unite, la fel ca toţi americanii, sunt revoltat de violenţă, nelegiuire şi haos. Pentru cei care s-au angajat în acte de violenţă şi distrugere, nu reprezentaţi ţara noastră. Iar cei care au încălcat legea, veţi plăti. Ştiu că sunteţi dezamăgiţi, dar aflaţi că această călătorie incredibilă abia începe”, a transmis Donald Trump, la mai bine de 24 de ore de la momentul în care un grup de susţinători ai săi au pătruns în clădirea Capitoliului din Washington DC.

Trump a fost acuzat de democraţi, în frunte cu preşedintele-ales, Joe Biden, şi preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congres, Nancy Pelosi, că a încurajat manifestaţiile violente de miercuri după-amiază.

Congresul SUA a validat, joi dimineaţă, victoria politicianului democrat Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

După actele de violenţă comise de simpatizanţi ai lui Donald Trump la Capitoliu, preşedintele în funcţie a dat asigurări că va permite transferul puterii pe 20 ianuarie.

"Deşi sunt în dezacord total cu rezultatul scrutinului prezidenţial, iar datele îmi confirmă poziţia, totuşi va exista o tranziţie ordonată a puterii pe 20 ianuarie. Eu am spus mereu că vom continua lupta pentru a ne asigura că sunt numărate voturile exprimate legal. Deşi acesta este sfârşitul celui mai impresionant prim mandat prezidenţial din istorie, este doar începutul luptei noastre de a face America din nouă măreaţă!", a transmis Donald Trump în cursul zilei, printr-un comunicat transmis de Dan Scavino, membru al echipei de comunicare de la Casa Albă.

Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA. Cel puţin 52 de de protestatari au fost reţinuţi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici