Trump nu exclude varianta ca militarii americani să deschidă focul dacă vor fi atacaţi cu pietre de imigranţi

Preşedintele SUA, Donald Trump, sugerează că militarii americani ar putea deschide focul în cazul în care sunt atacaţi cu pietre de membrii unui grup mare de imigranţi latino-americani care se îndreaptă spre frontiera Mexic-SUA, informează site-ul cotidianului The Independent.

1624 afișări
Imaginea articolului Trump nu exclude varianta ca militarii americani să deschidă focul dacă vor fi atacaţi cu pietre de imigranţi

Trump sugerează că militarii SUA ar putea deschide focul dacă vor fi atacaţi cu pietre de imigranţi

Într-un discurs la Casa Albă, preşedintele a prezentat o propunere de limitare a dreptului la azil, motivând că "azilul nu este un program pentru cei care trăiesc în sărăcie".

"Sunt miliarde de oameni în lume care trăiesc în sărăcie. Statele Unite nu îi pot absorbi pe toţi", a adăugat Trump.

Majoritatea imigranţilor dintr-un grup care se îndreaptă spre SUA provin din El Salvador, Honduras şi Guatemala, unde trăiesc în sărăcie şi se confruntă cu un nivel ridicat de violenţă.

Liderul american a vorbit şi despre incidentele violente între forţele de securitate mexicane şi un grup de aproximativ 1.500 de imigranţi, în urma cărora un imigrant şi-a pierdut viaţa.

"Sper că nu va fi aşa. Dar vă pot spune că oricine va arunca cu pietre, cum au făcut în Mexic (...) Unde au rănit grav poliţia şi militarii din Mexic - vom considera că e o armă de foc", a spus Donald Trump, adăugând: "pentru că nu e mare diferenţă atunci când eşti lovit în faţa de o piatră".

Trump a distribuit, joi, pe pagina sa de Twitter un videoclip în care se susţine că în grupul de imigranţi care încearcă să intre în SUA se numără şi numeroşi criminali. Presa a catalogat videoclipul ca fiind unul din cele mai rasiste materiale electorale din ultimele decenii, portretizând imigranţii latino-americani drept ucigaşi de poliţişti care încearcă să invadeze SUA.

"Este îngrozitor ce fac democraţii în ţara noastră. Votaţi republicani, acum!" a mai declarat Trump pe platforma de microblogging Twitter.

Liderul de la Casa Albă a anunţat miercuri că ar putea trimite până la 15.000 de militari la graniţa Statelor Unite cu Mexic, pentru a opri trecerea unui grup mare de imigranţi latino-americani.

"Este vorba de o invazie cu care se confruntă ţara noastră, iar armata aşteaptă imigranţii!", a transmis Donald Trump prin Twitter, la începutul săptămânii.

În cadrul campaniei prezidenţiale din 2016, Donald Trump a promis că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, precizând că lucrările vor fi plătite de autorităţile mexicane. Administraţia din Mexic a anunţat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici