Trump prezice sfârşitul democraţiei americane dacă va pierde alegerile din 2024

Donald Trump a declarat sâmbătă că dacă nu va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024 va însemna probabil sfârşitul democraţiei americane.

1141 afișări
Imaginea articolului Trump prezice sfârşitul democraţiei americane dacă va pierde alegerile din 2024

Trump prezice sfârşitul democraţiei americane dacă va pierde alegerile din 2024

Candidatul prezidenţial republican, care s-a adresat susţinătorilor din Ohio, a făcut această afirmaţie după ce a repetat afirmaţia potrivit căreia înfrângerea sa la alegerile din 2020 în faţa preşedintelui democrat Joe Biden a fost rezultatul unei fraude electorale, scrie Reuters.

În timpul unui discurs în aer liber, Trump a prezis că, dacă nu va câştiga alegerile generale din 5 noiembrie, democraţia americană va lua sfârşit.

„Dacă nu vom câştiga aceste alegeri, nu cred că veţi mai avea alte alegeri în această ţară”, a spus Trump.

Trump, care este urmărit penal în Georgia pentru că a încercat să anuleze rezultatul alegerilor din 2020 în acest stat, a obţinut săptămâna aceasta un număr suficient de delegaţi pentru a obţine matematic nominalizarea republicană.

O revanşă la alegerile generale cu Biden va fi probabil extrem de strânsă. Un sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna trecută i-a găsit pe cei doi candidaţi la egalitate statistică în rândul alegătorilor înregistraţi.

Trump şi-a deschis discursul de la Dayton cu un omagiu adus susţinătorilor săi care se află în prezent în închisoare pentru revoltele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021, când au încercat să blocheze certificarea victoriei lui Biden în alegerile din 2020.

Trump i-a salutat şi i-a numit „patrioţi” şi „ostatici”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici