Trump spune că SUA au „cea mai bună rată a mortalităţii“ din lume

  • Donald Trump a făcut o afirmaţie îndrăzneaţă.
  • Preşedintele american spune că în SUA este „cea mai mică rată a mortalităţii“ din lume.
  • Însă, afirmaţia liderului de la Casa Albă nu este nici pe departe adevărată.
1598 afișări
Imaginea articolului Trump spune că SUA au „cea mai bună rată a mortalităţii“ din lume

Trump spune că SUA au „cea mai bună rată a mortalităţii“ din lume

În timpul unui interviu acordat Fox News, preşedintele Donald Trump a făcut o afirmaţie foarte îndrăzneaţă: a spus că Statele Unite au cea mai mică rată de mortalitate din cauza Covid-19, scrie CNN.

„Am auzit că avem una dintre cele mai scăzute, poate cea mai mică, rată a mortalităţii din lume. Ai statisticile, te rog? Am auzit că avem cea mai bună rată a mortalităţii“, a spus Trump, adresându-se lui Kayleigh McEnany, secretarul de presă al Casei Albe, care era în afara camerei de filmat.

Când McEnany s-a întors cu o hârtie, Trump i-a spus prezentatorului emisiunii: „Locul 1 pentru cea mai scăzută rată a mortalităţii“. Apoi l-a acuzat pe acesta de „fake news“: „Ai spus că avem cea mai proastă rată a mortalităţii din lume, iar noi o avem pe cea mai bună“.

Însă, după cum ştii, afirmaţia preşedintelui nu este adevărată. Nici măcar aproape de adevăr. SUA au, de fapt, una dintre cele mai mari rate de deces din cauza coronavirusului, iar situaţia este mai gravă decât în multe ţări lovite puternic de virus, cum ar fi Brazilia, Mexic şi Rusia. SUA se situează pe locul opt privind numărul total de decese Covid-19 raportat la 100.000 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici