Turcia a furnizat Israelului informaţii referitoare la ţinte din Siria

Turcia a furnizat Israelului informaţii referitoare la Siria, înainte de incidentul de săptămâna trecută privind presupusa încălcare a spaţiului aerian sirian de avioane ale forţelor aeriene israeliene, relatează cotidianul kuwaitian Al-Jarida, citat de Jerusalem Post, în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Turcia a furnizat Israelului informaţii referitoare la ţinte din Siria

Turcia a furnizat Israelului informaţii referitoare la ţinte din Siria

Potrivit sursei, această ţară a avut un rol crucial, prin furnizarea de informaţii precise referitoare la ţinte din Siria, care urmau să fie atacate de avioanele israeliene.

Publicaţia adaugă că piloţii israelieni au primit de la armata turcă autorizaţia de a utiliza spaţiul aerian turc, pentru a efectua operaţiunea.

Potrivit unor surse citate de Al-Jarida, serviciile de informaţii nu s-au consultat cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan. "Coordonarea (privind furnizarea informaţiilor) nu are legătură cu planul politic", scrie cotidianul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici