Turcia consideră „iraţională” teama Statelor Unite privind atacarea kurzilor

Presupunerea Statelor Unite că Turcia va ataca luptătorii kurzi după ce trupele americane se vor retrage din Siria este „iraţională”, a declarat duminică Ibrajim Kalin, purtătorul de cuvând al preşedintelui turc Tayyip Erdogan, citat de agenţia de presă Anadolu.

474 afișări
Imaginea articolului Turcia consideră „iraţională” teama Statelor Unite privind atacarea kurzilor

Turcia consideră „iraţională” teama Statelor Unite privind atacarea kurzilor

Purtătorul de cuvânt a transmis că ţinta Turciei sunt militanţii grupării teroriste Stat Islamic, miliţia kurdă YPG şi PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan).

Comentariile purtătorului de cuvânt vin după ce John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitate Naţională, a adăugat duminică o nouă condiţie la retragerea trupelor americane din Siria, conform căreia Turcia trebuie să protejeze kurzii, aliaţi ai Statelor Unite.

În cadrul unei vizite oficiale în Israel şi Turcia, John Bolton a transmis că va discuta cu preşedintele turc Tayyip Erdogan despre protejarea kurzilor.

Administraţia de la Ankara consideră miliţia kurdă YPG ca fiind afiliată mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie catalogată drept teroristă de Turcia, UE şi SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici