TURCIA: Mii de profesori, suspendaţi pentru presupuse legături cu rebelii kurzi

Aproape 12.000 de angajaţi ai Ministerului Educaţiei din Turcia, inclusiv mii de profesori, au fost suspendaţi sub suspciunea că ar avea legături cu rebelii kurzi, a declarat un înalt oficial turc, citat de agenţia The Associated Press.

792 afișări
Imaginea articolului TURCIA: Mii de profesori, suspendaţi pentru presupuse legături cu rebelii kurzi

Mii de profesori din Turcia, suspendaţi pentru presupuse legături cu rebelii kurzi

Oficialul a declarat sub protecţia anonimatului că aceştia sunt suspendaţi din funcţii până când autorităţile vor încheia ancheta în acest caz. El nu a precizat ce fel de legături aveau suspecţii cu rebelii kurzi, însă a indicat că suspiciunile se referă la legături financiare şi eforturi de recrutare în favoarea rebelilor.

Violenţele între separatiştii kruzi afiliaţi Partidului Muncitorilor din Kurdistan şi forţele turce de securitate au reizbucnit anul trecut, după eşuarea procesului de pace. Sute de persoane, inclusiv civili, au murit în urma confruntărilor violente din ultimul an.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici