Turcia va încheia în curând operaţiunea din provincia siriană Afrin, anunţă Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat, duminică, faptul că operaţiunea militară din provincia siriană Afrin va fi încheiată "în foarte scurt timp", relatează site-ul agenţiei Anadolu.

1118 afișări
Imaginea articolului Turcia va încheia în curând operaţiunea din provincia siriană Afrin, anunţă Recep Tayyip Erdogan

Turcia va încheia în curând operaţiunea din provincia siriană Afrin, anunţă Recep Tayyip Erdogan

"Forţele noastre armate vor finaliza în curând operaţiunea din Afrin ... se vor asigura că teroriştii fug din Afrin. Este o problemă naţională. Vom strivi pe oricine se va opune. Nu există compromisuri sau o toleranţă în această privinţă. În ultimii 15 ani, am tot spus <<Într-o noapte, putem ajunge prin surprindere>>. Am aşteptat, am aşteptat şi am făcut asta în cele din urmă. Avem mult mai multe lucruri de făcut", a spus Erdogan în cadrul unui discurs în oraşul Bursa.

Preşedintele Turciei a subliniat faptul că populaţia din provincia Afrin este formată din arabi (55%), kurzi (35%) şi turkmeni (6-7%).

"Acum scopul este să predăm (provincia) Afrin adevăraţilor conducători. Care este scopul nostru? Avem 3,5 milioane de cetăţeni sirieni pe teritoriile noastre. Vrem să îi trimitem înapoi în ţările lor", a mai spus Erdogan.

Turcia a lansat atacuri aeriene şi operaţiuni militare terestre asupra poziţiilor ocupate de gruparea insurgentă kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG) în regiunea siriană Afrin.

Măsura a fost luată de către regimul Recep Erdogan după ce SUA au anunţat un plan de creare a unei "forţe pentru protecţia frontierelor", în scopul apărării teritoriilor din nordul Siriei aflate sub controlul grupurilor insurgente kurde susţinute de Statele Unite. Turcia consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Potrivit armatei Turciei, oraşele Kilis şi Hatay aflate de-a lungul graniţei cu Siria sunt în raza de acţiune a grupării YPG/PYD. Gruparea kurdă ar depinde de provincia Afrin pentru a crea conexiuni către Marea Mediterană din nord-vestul Siriei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici